2016 Yılında Yapılan Önemli Siber Saldırılar

Günümüzde gelişen teknoloji ve bununla beraber üretilen yeni cihazlarla siber suçlular tarafından gerçekleştirilen saldırılar, internet kullanıcılarını ve birçok kurumu 2016 yılında ciddi anlamda etkilemiştir.

Günümüzde gelişen teknoloji ve bununla beraber üretilen yeni cihazlarla siber suçlular tarafından gerçekleştirilen saldırılar, internet kullanıcılarını ve birçok kurumu 2016 yılında ciddi anlamda etkilemiştir. Bir kişi veya gruplar tarafından sosyal medya, cep telefonu, elektronik posta, web siteleri aracılığıyla bireyin özel bilgilerinin çalınması, uygunsuz kullanılması, haksız duyuru ve yayın yapılması kişileri ve kullanıcıları büyük oranda mağduriyete uğradı. Özellikle 2016 yılında web sitelerine yönelik elektronik saldırılar uygulandı. Sitenin içeriği değiştirilerek veya kullanıcılarının özel bilgileri çalınarak ciddi şekilde siber saldırılar yapıldı.

Tumblr Hacklendi

En çok kullanılan blog sitelerinden biri olan Tumblr, 2016 yılında siber suçlular tarafından hacklendi. Mayıs ayının ortalarında gerçekleşen bu saldırı aracılığıyla yaklaşık olarak 65 milyon kadar kullanıcının bilgileri korsanlar tarafından yayıldı.

E-posta Hesaplarına Siber Saldırılar

Yapılan açıklamalara göre 2016 yılında, ortalama olarak 270 milyondan fazla kullanıcının e-posta bilgileri Rus uyruklu siber suçlular tarafından çalındı. Henüz bilgilerin nasıl çalındığına dair kesin bir bilgi bulunmayan bu saldırı da, Hotmail ve Gmail hesapları da dâhil olmak üzere Yahoo kullanıcılarının özel bilgileri çeşitli yerlere izinsiz bir şekilde sızdırıldı.

Yahoo! Sitesine Yapılan Siber Saldırılar

Yahoo! Sitesine 2014 yılında yapılan siber saldırı sonucu ortalama olarak 500 milyon kadar kullanıcılarının bilgileri korsanlar tarafından çalındı. Bu hesaplarda üyelere ait,ortaya çıkması halinde gizlilik ihlaline sebep olan telefon numarası, kullanıcı adı, doğum tarihi, doğum yeri, şifre, e-posta gibi özel bilgiler bulunuyordu.

Bunun dışında siber suçlular Yahoo! Sitesinin peşini bırakmayıp, güvenlik açığından yararlanarak 2016 yılının Aralık ayında da bir başka siber saldırı yaparak veri sızıntısı yaşanmasına yol açtı. Yahoo! Sitesi tarafından yapılan açıklamada kullanıcılara ait hesapların ve içeriğinde ki bilgilerin korsanlar tarafından çalındığı bildirildi.

Yorum Yap