WordPress Blogumuzu Spamlardan Kolayca Korumanın Yolları

Web üzerinde sitesi, bloğu, köşesi olan kişiler iyi bilir ki Spamlar tam bir baş belası olabilir. Google ile aramızın açılmasına, sitemizin can damarı reklamların gösterilmemesine hatta ve hatta okur veya kullanıcı kitlesini kaybetmemize ve daha birçok olumsuzluğa neden olabilmektedir.

Web üzerinde sitesi, bloğu, köşesi olan kişiler iyi bilir ki Spamlar tam bir baş belası olabilir. Google ile aramızın açılmasına, sitemizin can damarı reklamların gösterilmemesine hatta ve hatta okur veya kullanıcı kitlesini kaybetmemize ve daha birçok olumsuzluğa neden olabilmektedir. Fakat Spam engellemek sanıldığı kadar zor değildir. Bir kaç kolay yöntemle bunlardan kurtulabiliriz. Fakat birçok insan Spam ne demek? Nedir? Bilmiyor öncelikle spamın ne olduğuyla başlayalım.

Spam aynı mesajdan defalarca tekrarlayarak, kopyalayarak bu tür mesajları alma isteğinde bulunmayan kişilere zorlayıcı ve rahatsız edici nitelikte gönderilmesidir. Herkes bu durumla karşılaşmış ya da tanık olmuştur. WordPress Dünya genelinde yaygın kullanılan web site altyapısını oluşturmaktadır. Bu yüzden dünya genelinde sitelerin birçoğu wordpress kaynaklı sitelerdeki bloglara sayısız miktarda spam yorumları atılmaktadır. Peki, WordPress Blogumuzu Spamlardan Kolayca Korumanın Yolları nelerdir?

Peki, WordPress Blogunuzu Spamlardan Nasıl Korursunuz?

Bunun iki yöntemi vardır

1- WordPress’de yorum gönderilmesini sağlayan “comments.php” dosyası olan alt dosya katmanlarına inmemiz gerekmektedir. Bunun içerisinde “Web Site” kısmı içeriğe yorum yapan kişilerin varsa web sitelerini eklemeye yarıyor. Bu yolu Spam mesaj gönderen kişiler çok fazla suiistimal ediyor. Bu yoruma atılan spamların engellemekse gayet basit.

Admin panelinden Görünüm > Düzenleyici > Yorumlar (comments.php) yolunu izleyelim. İşaretli kısmı şablondan kaldıralım.

2-  Spamlardan kurtulmanın diğer bir yolu ise Google den geçmektedir. Bize bu konuda yardımcı olan Google Captha isminde bir eklenti bulunmaktadır. Bunun için Google Captha eklentisini bilgisayarımıza indiriyoruz, daha sonra wordpress admin panelinde eklentiler kısmına giderek Google Captha eklentisini seçiyoruz, “Şimdi kur” dediğinizde eklentiniz kurulmuş oluyor. Eklenti kurulduktan sonra eklentiyi etkinleştiriyoruz, etkinleştirdikten sonra Google Captha ayarlarına gidiyoruz, uygulama anahtarlarını yazıyoruz ve işlemimizi tamamlıyoruz.

Bu iki yöntem sayesinde kaliteli düşük seviyedeki saçma rahatsız edici mesajlardan kurtulmuş ve gözde bir site ve blogla yolumuza devam ediyoruz.

 

Yorum Yap